Liofilizovano voće
Liofilizacija: Šta je to i kako funkcioniše?
Voće se prvo zamrzava od -50°C do -60°C, a zatim se vrši uklanjanje vlage pomoću vakumskog sistema u komori. Proces traje i do 40 sati. U toku procesa led sublimacijom prelazi u vodenu paru.
Kako izvršiti liofilizaciju?
Voće koje se koristi za liofilizaciju preuzima se iz komore za zamrzavanje i prenosi u prostoriju za preradu. Na radnom stolu u preradi duboko zamrznuto voće se sipa u prohromske tacne i ravnomerno raspoređuje po površini. Nakon toga zatvaraju se vrata liofilizatora prema detaljnom uputstvu i startuje sistem. Očekivani proces liofilizovanja traje od 30-40 sati i u zavisnosti je od količine, veličine i vrste DZ voća. Za to vreme se prate parametri vakuuma, temperature i druge vrednosti.
LIOFILIZOVANA MALINA
Pripremljena liofilizovana malina ima ukus, miris, oblik i formu tako da izgleda kao sveža. Liofilizovana malina se može lako čuvati na sobnoj temperaturi i pogodna je za transport jer je izuzetno lagana. Nakon dugogodišnjeg ispitivanja liofilizovana malina je pokazala najbolje rezultate u svim senzornim osobinama.
Prednosti kod liofilizovanog voća
PREDNOSTI LIOFILIZOVANOG VOĆA
Procesom liofilizacije izbegnuta je kontaminacija proizvoda jer većina bakterija i plesni ne mogu da prežive ovaj proces pošto je izolovano 97% vlage.Liofilizovano voće je najbolje konzumirati direktno iz pakovanja ali je i odličan dodatak za ovsene kaše, musli, med, čajeve kao i mnoge druge proizvode iz zdrave hrane.
Primena liofilizovanog voća:

Razlika izmedju Liofilizacije i Spray Dry tehnologije u procesu dobijanja voćnih prahova.
Specifikacije liofilizovanog voća
Malina cela
Preuzmi specifikaciju
Malina griz
Preuzmi specifikaciju
Malina prah
Preuzmi specifikaciju